20.4.2020

En olisi uskonut, että avannetarvikkeiden kotijakelu tuntuisi niin helpottavalta, kuin se nyt tuntuu. Taas kaksi asiaa mitkä helpottavat avanneleikatun elämää. Eikä näitä asioita liikaa ole. Nyt pitää meinaan antaa kehuja ja ihania vaaleanpunaisia höttö-pusi-pusi ajatuksia Coloplastille, että tällainen on mahdollista heidän tuotteita käyttävänä!

Minun ei tarvitse lähteä hakemaan avannetarvikkeita enää Turun hoitotarvikejakelusta. Hoitotarvikejakelun aukioloajat toivat toisinaan haasteita.  Kun olin vuorotöissä, niin oli todella vaikea saada osumaan sitä hakuaikaa omiin aikatauluihin, ja se aiheutti ihan turhaa päänvaivaa. Toki tarvikkeet olisi voinut hakea vaikka yövuoron jälkeen klo 10-12 välillä, mutta kyllähän se ikävää oli, kun et heti yövuoron päätyttyä klo 8 aamulla pääse nukkumaan, etkä sitten taas voi enää myöhemmin päivällä nukkua. Se voi kuulostaa jollekin, että miten niin voi olla vaikea hakea niitä, kun hoitotarvikejakelu on joka päivä auki, mutta ei se vaan helppoa ole. Tämä koko murehtiminen on nyt jäänyt ja on mukavaa vastaanottaa avannetarvikkeet kotiin kannettuina 😊 Mä vaan avaan oven ja vastaanotan lähetyksen.

Kuva: Vastaanottamassa kotijakelulähetystä. Ja hei, vaikken tässä nyt hymyile, niin se ei tarkoita, ettenkö olisi iloinen 😉 (Sauli Suomisen kotialbumi)

 

Se toinen asia mikä helpottaa mun elämää on, ettei tarvikkeiden tilaaminen vaadi kirjautumista kaupungin digitaaliseen hoitotarvikejakelun sivuille, eikä mun tarvitse joka ikinen kerta kirjoittaa niitä samoja tuotenimiä, määriä, REF numeroita jne. Nyt mä voin soittaa Coloplastin asiakaspalveluun tai lähettää heille sähköpostia ja kertoa milloin toimituksen haluan. Ja se on sitten siinä. Avannetarvikkeet tulee noin parin päivän sisällä tilauksesta ja sellaisissa huomaamattomissa paketeissa, ettei niistä näe päälle päin mitä ne pitää sisällään. Näin lähetyksen vastaanottaminen sujui käytännössä:

Minulle soitettiin aamupäivällä ja kysyttiin, että miten olet kotona, olisin tuomassa sinulle Coloplastilta paketteja. No sitten sovittiin aika ja koko avannetarvike homma oli siinä. Ja tämä ei edes maksa mitään, vaan on täysin ilmaista! Ja kuka nyt ei ilmaisesta tykkäisi…heh…

Jos en olisi ollut kotona, olisi paketin voinut jättää oven taakse tai sopia uuden ajan toiselle päivälle.

Alkuun en edes tiennyt tällaisesta mahdollisuudesta, kunnes kuulin siitä jossakin avannetapahtumassa. Silloin jäin asiaa miettimään, ja ajattelin ettei se varmaan koske mua, kun pääsen kuitenkin itse ne hakemaan. Ja asia jäi niihin omiin ennakkoluuloihini. Kunnes vajaa vuosi sitten kuulin taas asiasta ja kysyin Coloplastin edustajalta, että saako myös Turussa sen kotijakelun. Ja saa! Sitten laitoin normaalitilauksen yhteydessä viestin hoitotarvikejakeluun, että miten mä saan kotijakelun käyttöön, mitä siihen tarvitaan ja jäin odottamaan tarvikkeita ja vastausta (meillä Turussa hoitotarvikejakelun kautta avannetarvikkeiden tulo kestää 3 viikkoa siitä nettitilauksesta). Turun hoitotarvikejakelusta hoitaja soittikin mulle jo seuraavana päivänä ja kertoi et ”ai sä olit halunnut kotijakelun, juu kyllä se vaan passaa. Onko sinulla Coloplastin yhteystiedot, että pystyt sieltä ne sitten tilaamaan joko puhelimitse tai sähköpostilla ja sopia toimituksen”. Mahtavaa, kuinka helposti palvelun sai käyttöön.

Kokeilkaa tätä ihmeessä, jos omassa kunnassa tällainen palvelu on. Noin 2/3 kunnista tarjoaa tällaista. Eikä tässä tarvitse olla estynyt kulkemaan, vaan sen saa kuka tahansa.

Voikaa hyvin ja pysytään terveenä! Tästä linkistä pääset lukemaan lisää Coloplastin kotijakelusta.

Kuva: Kotijakelutilauksen tokeminen on tosi helppoa! (Sauli Suomisen kotialbumi)

 

 


Samaan aiheeseen liittyvät sisällöt