15.4.2015

Avanne ei estä matkustelua millään lailla. Kaikki on kiinni siitä, mitä itse haluat tehdä. Olemme keränneet tähän muutamia hyväksi havaittuja vinkkejä matkailuun ja pakkaamiseen.

Moni avanneleikattu pitää kotoa poissa ollessaan mukana vaihtopussia ja muita tarvittavia välineitä. Ne voi pakata vaikkapa pieneen toilettipussukkaan tai taitella pieneen minigrip-pussiin.

Lämpimissä kohteissa kannattaa huomioida avannesidosten säilytys. Sidoksia ei saa säilyttää kuumassa autossa eikä suorassa auringonpaisteessa, koska se heikentää kiinnittymisominaisuuksia. Kylmä ei varsinaisesti vahingoita levyä, mutta iholle laitettaessa levyn tulee olla huoneenlämpöinen. Lämpimissä kohteissa hikoilee yleensä enemmän. Voi olla, että pohjalevyä tai sidosta pitää vaihtaa totuttua useammin. Siksi on hyvä pakata matkoille mukaan hiukan tavallista suurempi tarve sidoksia ja tarvikkeita. Suljettua pussia käyttävien kannattaa ennakoida mahdollinen matkaripuli ottamalla mukaan muutamia tyhjennettäviä pusseja.

Lennolla osa tarvikkeista kannattaa aina pakata käsimatkatavaroihin. Jos sinua arveluttaa turvatarkastus, voit näyttää turvatarkastuksessa niin sanottua matkakorttia, jossa kerrotaan usealla eri kielellä, että sinulla on mukanasi/ylläsi terveydentilasi vuoksi tiettyjä tarvikkeita. Matkapassin voi tilata ainakin Coloplastilta ja mahdollisesti myös potilasjärjestöiltä.

Voit hankkia matkustuskortin tästä.

Katso avanneleikattujen kokemuksia matkustamisesta Coloplast Tuki -sivustolta.

Tagit