Ohutsuoliavanne

Avanne on tulos leikkauksesta, jonka tarkoituksena on poistaa sairaus tai lievittää oireita. Se on kirurgisesti muodostettu aukko, jonka kautta uloste pääsee poistumaan suolesta. Avanne tehdään tuomalla suolen pää vatsan pinnalle avanteen muodostamiseksi. Avannetyyppejä on kolme: paksusuoliavanne, ohutsuoliavanne ja virtsa-avanne.

Ohutsuoliavanne (ileostoma) tehdään sykkyräsuolen (ileum) alueelle. Leikkauksessa poistetaan paksusuoli ja peräsuoli kokonaisuudessaan. Tavallisin paikka ohutsuoliavanteelle on oikealla alavatsalla vyötärölinjan alapuolella.

Ohutsuoliavanteen taustalla voi olla:

Elämää ohutsuoliavanteen kanssa

Avanne itsessään ei ole sairaus, mutta sen taustalla voi olla vakava sairaus, joka on pystytty hoitamaan. Seurauksena on avanne, jonka kanssa voi elää normaalia elämää.

Ohutsuoliavanne ei haittaa matkustaessa, uidessa, saunoessa tai liikkuessa, kunhan muistaa suojata avannesidoksen hyvin. Lue lisää, kuinka voi elää hyvää arkea ohutsuoliavanteen kanssa.

Avannesidokset – ohutsuoliavanne

Avannesidos kiinnittyy vatsan ihoon avanteen ympärille ja kerää avanteen eritteen. Käytettävä avannesidos riippuu siitä, onko kyseessä paksusuoliavanne, ohutsuoliavanne vai virtsa-avanne. Avannehoitaja osaa neuvoa, mikä on oikea vaihtoehto. Nykyaikaiset avannesidokset ovat huomaamattomia, neutraalin värisiä ja valmistettu tekstiilistä.

Millainen avannesidos sopii parhaiten?

Jokainen vartalo on erilainen ja jokaiselle sopii erilainen sidos. Vatsan alue voi muuttua ajan myötä ja muutokset aiheuttavat muutoksia myös avannesidoksen täydelliseen istuvuuteen. BodyCheck–avannetesti ohjaa käyttäjää löytämään sopivimman sidoksen.

Avannetuotteet – ohutsuoliavanne

Ohutsuoliavanteeseen sopivat avannetuotteet löytyvät SenSura® Mio -valikoimasta. Ne istuvat vartaloon elastisen pohjalevyn ansiosta ja ovat huomaamattomia neutraalin kangasmateriaalin ansiosta. Elastinen pohjalevy mukautuu hyvin vartalon muotoihin ja ympyränmuotoinen suodatin vähentää todistetusti pullistumista.